Lvs Aw Konstrukto 42

AW Georges Vandenbussche

Top architectenwoning gebouwd in 1969 naar ontwerp van het gekende architectenbureau Konstrukto uit Tielt. Geconcipieerd als eigen woonhuis voor architect Georges Vandenbussche die samen met Marc Verkest Konstrukto - actief tot 1996 - heeft opgericht. In 2008 geklasseerd als monument. U-vormig grondplan (600 m²) met brede vleugel en 2 haakse vleugels aan de noordkant. Zeer spatieus uitgezet pand van 1 bouwlaag geïntegreerd in een groot perceel dat door aankoop van de omliggende gronden is uitgebreid tot een terrein van ca. 4hectare. Reason why: vrijwaring van het uitzicht op ongerept groen.


Lange oprijlaan statig geflankeerd door haag en bomenrijen uitmondend in toegangshek dat uitgeeft op verharde binnentuin met parking. Halfhoge, witgeschilderde bakstenen muur omgeeft gedeeltelijk de zuid-, oost- en noordkant van de woning. Als onderdeel van het totaalconcept is de bijna volledig omhaagde tuin aan het zuiden verder aangelegd met loofbomen grenzend aan een beek. Dit gebouw is een concretisering van de architecturale principes van moderniteit zoals door Konstrukto gedefinieerd. Typische kenmerken zijn: geometrie, platte daken, witgeschilderde bakstenen elementen en zichtbare draagstructuren. Zeer herkenbaar is ook de intelligente uitbalancering van open en gesloten oppervlakkes met gevelhoge glaspartijen voor een optimale binnen/buiten beleving. De Konstrukto touch is verder af te meten aan de doorgedreven detailstudie van het interieur zoals muuropeningen met overkragende doorlopende rechte luifels waardoor in de zomermaanden geen direct zonlicht binnenvalt.

Andere high level interieurelementen zijn volledig ingewerkte plinten en perfect geïntegreerd maatmeubilair annex verlichting. Ook de obsessie voor het creëren van fantastische ruimtesensaties is wat Konstrukto internationaal erkenning oplevert. Technieken zijn ondermeer geen binnendeuren, scheidingswanden van 2m uitgezet tegen hogere buitenwanden van 3m, zichtbare dragende structuren zoals stalen pijlers en indrukwekkende glasconstructies. Dit pand is top op alle parameters van slimme architectuur met extensie naar buiten tot high end materiaalkeuze en afwerking, doorgedreven functionaliteit en sobere adembenemende esthetiek. En dit temidden de uitgestrekte natuur. Konstrukto heeft hier alle ‘dots’ weten te ‘connecten’ tot een prachtig totaalconcept. Een eer voor ons om te mogen aanbieden.


Reference: 641
Année de construction: 1969
Prix: € 1.495.000
Type: Villa
Surface du sol: 15000 m²
Surface habitable: 620 m²
Adress: Kerkebosstraat 2, Tielt, Belgique
Lvs Aw Konstrukto 49

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Oui

 • Garden

  Oui

 • Swimming pool

  Non

 • Sauna

  Non

 • Roofed swimming pool

  Non


CEP: 420 kWh/m²
Permis: Oui
Invocation: Non
Décision judiciaire: Non
Droit de préemption: Non
Permis de lotissement: Non
Destination d'urbanisme: Woongebied
Lvs Aw Konstrukto 15

Contacter courtrier

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Lvs Aw Konstrukto 12