Bredabaan 61 01

Maison VD


Deze iconische woning is een ontwerp uit 1977 van de architecten Léon Stynen en Paul De Meyer. Hun veelzijdige oeuvre omvat (onder vele andere) het internationaal kunstcentrum ‘de Singel’, het kantoorcomplex ‘BP-building’ en het ‘Casino Kursaal’ van Oostende.
Deze twee functionalistische architecten omhelsden het form follows function-adagio van Louis Sullivan. Een logisch grondplan en een vlotte circulatie zijn daarbij een sine qua non. Net zoals ruimtelijk inzicht en een gestroomlijnde vormentaal. Architectuur gereduceerd tot de essentie dus, maar wel afgewerkt met edele materialen.

Zo ook in deze modernistische woning te Brasschaat. Waar het weldoordachte grondplan met mooie, open ruimtes een optimale lichtinval garandeert. De grote glaspartijen en de naadloze overgang naar de omliggende natuur bieden vanuit vrijwel elke ruimte licht, zicht en perspectief. De huidige eigenaars zijn de eerste bewoners van dit pand dat ze met hart en ziel hebben onderhouden.
De behoorlijk adembenemende tuin met het achterliggende Peerdsbos is gelegen op een zuidelijk georiënteerd perceel van meer dan 7000 vierkante meter. Het oude bomenbestand bestaat onder meer uit eiken, beuken en fruitbomen maar ook uit een unieke plataan die dateert uit het begin van de 19e eeuw. De bomen bevinden zich in het selecte gezelschap van metershoge azalea's en rododendrons. De tuin heeft een beregeningsinstallatie met water uit eigen bron.

Op de begane grond treft u de inkomhal met apart toilet en vestiaire, en de zuidelijk georiënteerde, ruime woonkamer (51 m2) met open haard en een zes meter hoog venster. Metershoge schuiframen geven toegang tot de tuin en het terras. De centraal gelegen eetkamer geeft uit op een ruime keuken (36 m2) met ontbijthoek. Vanuit de aanpalende bijkeuken annex wasplaats bereikt u de dubbele garage en de tuin. Naast de keuken treft u het inpandige, verwarmde zwembad in een volledig met mozaïek bezette ruimte. Deze ruimte heeft een luchtbehandelinginstallatie. De watertoevoer is afkomstig uit een eigen bron.
De eerste verdieping herbergt een ruime nachthal die uitgeeft op het bureau op de vide met zicht op de woonkamer en de tuin. Hier treft u verder twee slaapkamers met volledig ingerichte badkamers. De masterroom geeft uit op een ruim terras. Op deze verdieping vindt u ook ingemaakte kasten alom.
De tweede verdieping herbergt naast een extra badkamer ook een grote, polyvalente ruimte die desgewenst kan omgeturnd worden tot twee extra kamers met terras.

De 100 m2ruime kelder is opgedeeld in een bergkelder, een stookplaats, een wijnkelder, een douche, een vestiaire en de technische ruimte van het zwembad. Deze woning biedt parkeermogelijkheid aan ten minste acht wagens.
Het pand is gelegen in de groene, residentiële wijk ‘Vriesdonk’ in de nabijheid van scholen, openbaar vervoer en horecazaken en is ook vlot bereikbaar (E19/N1).


Reference: 630
Année de construction: 1977
Prix: € 1.586.000
Type: Villa
Surface du sol: 7072 m²
Surface habitable: 468 m²
Adress: Bredabaan 61, Brasschaat, Belgique
Bredabaan 61 53

 • Bedrooms

  4

 • 3

 • Garage

  Oui

 • Garden

  Oui

 • Swimming pool

  Non

 • Sauna

  Non

 • Roofed swimming pool

  Oui


CEP: 494 kWh/m²
Permis: Non
Invocation: Non
Décision judiciaire: Non
Droit de préemption: Non
Permis de lotissement: Non
Destination d'urbanisme: Woongebied
Bredabaan 61 15

Contacter courtrier

Immodôme

Sint-Katelijnevest 14

2000 Antwerpen

Tel: M 0468/29.08.48

Bredabaan 61 41