41632304 1455140871256371 7774420615745765376 O

AW Jules Delstanche

Zeldzaam semi-industrieel art-deco pand van 400m² in Schaarbeek gesitueerd in een wijk in opwaardering en getekend door de bekende architect Jules Delstanche. Het complex werd in 1931 opgetrokken in opdracht van een florissante groothandel in wijnen en sterke dranken vandaar de grote kelders en de indrukwekkende garage waar nog steeds de reminiscenties (docks) intact zijn van het laden, lossen & stapelen van weleer. Zowel voormalig kantoor als residentiële of ‘burgerlijke’ delen van dit statige pand onderscheiden zich door de buitengewone kwaliteit van de materialen die bovendien vrijwel volledig en in oorspronkelijke staat bewaard zijn.


Dit is te danken aan het feit dat het complex sinds de bouw slechts 2 eigenaars heeft gekend die de architectuur duidelijk naar waarde konden schatten en dus respecteren. Hier zijn in tegenstelling tot vele andere gelijkaardige bouwwerken geen dwaze ingrepen of vernielingen gebeurd. Naast residentieel is er ook een cool puur industrieel gedeelte dat zich perfect leent voor de creatie van een loft met ontsluiting in de tuin. Dit pand is zo goed bewaard dat het bijna ‘museum-proof’ is en de bezoeker terug voert in de tijd. De ruimtes zijn stuk voor stuk harmonieus, helder en verfijnd. De indeling is verstandig en tot op de dag van vandaag ook aangenaam funktioneel. Men treft er ook een royaal scala aan pure art-deco interieurelementen in perfecte staat : het mahonie houtwerk, deuren & klinken, granito vloeren & betegeling, de originele badkamer met typisch dubbele wastafels etc…Het complex telt momenteel 4 slaapkamers waarvan er 2 zijn uitgezet als suites. De indeling van de zolder biedt mogelijkheden voor extra kamers. Ook de luchtige kelders lenen zich perfect voor het uittekenen van een loft met 120m² bewoonbare oppervlakte. Bijkomende troeven zijn de ruime garage voor verschillende auto’s, een tuin van 120m² en een terras van 45m². 

Het platte dak van het bijgebouw is onlangs gerenoveerd en ideaal als outdoor lounge met gratis adembenemend zicht op de koninklijke serres, de Japanse toren, het Atomium en de ondergaande zon tegen de skyline van Brussel. Hier geen discussie : dit is een machtig mooi en architecturaal waardevol complex in goede staat in een zogeheten ‘herontwikkelde’ wijk met nogal wat prestigieuze en innovatief culturele initiatieven zoals daar zijn Train World, Docks Bruxsel etc…Een evolutie van opwaardering die zich gegarandeerd zal doorzetten. Mits enige upgrade naar moderne normen is dit pand ideaal om zelf te bewonen maar ook ideaal voor nogal wat verschillende invullingen waaronder de combo privé / professioneel, co-housing etc…Dit is natuurlijk ook een verstandig investeringsproject. De ruimte en de architecturale meerwaarde zijn voorhanden. De ligging is top vlakbij de NAVO, de Europese instellingen en de kantoorcomplexen van Diegem. De wijk kent een snelle revival wat concreet betekent dat vastgoed exclusiever zal worden annex exclusiever qua prijssetting. Nu is dit complex nog betaalbaar. In de nabije toekomst zal er anders geschat worden. Verstandig investeren betekent kopen voor een locatie in die mate trendy wordt dat de balans prijs/kwaliteit verstoord is en aankopen stukken van mensen kost. Er zijn genoeg voorbeeld check alle opgewaardeerde wijken van grootsteden genre Shoreditch / Londen, Brooklyn / NYC of Amsterdam Zuid. Daarom dus: opportuniteit.


Referentie: 594
Bouwjaar: 1931
Prijs: € 695.000
Type: Huis
Oppervlakte grond: 316 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 340 m²
Adres: Maurice Maeterlincklaan 84, Schaarbeek
Aw Schaarbeek 011

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
41658928 1455141924589599 3662937346287861760 O

Contacteer makelaar

EVENTIMMO

Rue Luther 52

1000 Brussel

Tel: 02 735 18 38

Mail: info@eventimmo.be

Aw Schaarbeek 008